Het Zoeken

Maar hoe zoek je nu lotgenoten, wensdromers, lui met dezelfde ideeën en verlangens. Mensen met energie, creativiteit, humor en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en liefhebbers van dat goede glas wijn, het goede gesprek en het willen delen.

Co, Janneke, Laurens en Rein kwamen erachter dat zij niet op zoek waren naar nieuwe vrienden maar juist naar mensen die hun dromen deelden. Dat deze mensen ook stevige vrienden zouden kunnen worden was niet ondenkbaar.

Er bleek de nodige belangstelling te zijn voor cohousing. Voor cohousing in het stadshart. Als een soort olievlek verspreidde het idee zich en mensen wilden graag het gesprek aangaan.

Dat gebeurde, in de tuin van Laurens en Co, in een heerlijk voorjaarszonnetje, in de woonkamer van Janneke en Rein. Verschillende stellen en ook eenlingen werden een warm welkom geheten. Koffie werd geschonken, het glas werd geheven. Scherpe vragen werden gesteld en beantwoord. Ballotage gesprekken pur sang. Wie bent u, wat zijn uw ideeën, wat is uw toegevoegde waarde. Zoeken naar flexibiliteit, naar autonomie, naar humor en hobby’s. Getoetst werd het gedachtengoed, de onderleggers van het cohousing.

Mensen kwamen en gingen. En uiteindelijk kwamen ze bovendrijven. Jan en Janet, Fokko en Ruth en Erna. Duidelijk werd dat de pioniers graag met hun de volgende stap wilden aan gaan. Duidelijk werd ook dat omgekeerd dit ook het geval was.